TOP 50 NIEUWE ARCHITECTUUR IN ZEELAND

In de afgelopen maanden was bij Omroep Zeeland en in de PZC de serie OverNieuw te zien. In tien thema’s werd daarin een veelkleurig beeld getoond van de jongste productie aan architectuur in onze provincie. Uit veel reacties is gebleken dat een grote groep mensen genoten heeft van de beelden en de informatie over de vaak nog onbekende gebouwen. Wanneer je meer te weten komt over de achtergronden, komt zo’n gebouw tot leven. Je gaat er anders naar kijken. En over oordelen. Is dit iets nieuws of kan het maar beter opnieuw gedaan worden? Ook al gebeurt dat laatste zelden, de suggestie alleen al, kleurt ieders mening.

Maar tot nu toe was het slechts eenrichtingsverkeer, omdat de redactie en de gasten van het programma de afzonderlijke projecten selecteerden. Zonder raadpleging van het publiek. Dat gaat nu veranderen. Uit de in de serie voorkomende gebouwen is een selectie gemaakt die is  aangevuld met suggesties van architecten uit de provincie. Allemaal gerealiseerd in de afgelopen tien jaar. Samen vormen ze een groslijst van vijftig fraaie voorbeelden, verspreid over heel Zeeland. Van groot tot klein, van opvallend tot bescheiden, bekend en onbekend, modern en traditioneel. Dikwijls ontworpen door Zeeuwse architecten, maar ook zit er een aantal tussen van Vlaamse of Hollandse bureaus. Laat dus nu uw stem horen en kies het mooiste, nieuwe gebouw van Zeeland!

Bekijk de selectie en breng uw stem uit van 13 tot en met 21 juni 2012 op
www.pzc.nl/mooistegebouw

This entry was posted in OVERNIEUW IN DE PZC and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>